Безапелационна Барти триумфира в Синсинати и се поздрави с пета титла за сезона!

от в 22:28 на 22.08.2021
Мирела Николова

Ашли Барти продължава с великолепните си изяви през настоящия сезон и завоюва своя 5-и трофей за годината и общо 13-и в кариерата, като не загуби нито сет по пътя си към титлата в Синсинати. Във финалния двубой австралийката не остави шансове на изненадата на турнира Жил Тайхман, която записа последователни победи над Наоми Осака, Белинда Бенчич и Каролина Плишкова. В мача за титлата обаче световната №1 показа класата си и не остави никакви съмнения в превъзходството си, надделявайки с 6:3 6:1. 

Резултатът в дебютната част вървеше гейм за гейм, като швейцарката успяваше да остане равностойна на фаворитката в двубоя до 4:3. Тогава Барти предизвика неточности от ракетата на Тайхман и след няколко удара на швейцарската представителка, които се спряха в мрежата, водачката в ранглистата получи инициативата и съвсем скоро записа откриващия сет срещу своето име.

Устремът на Ашли изцяло се пренесе и във втората част, когато топ поставената напълно контролираше събитията на корта, за да запише 8 поредни гейма на сметката си и да поведе с 5:0. Сервирайки за трофея, австралийката изпита известни затруднения с началния си удар, което доведе до връщане на един от пробивите, ала това по никакъв начин не попречи на Барти, тъй като тя съумя да затвори срещата още в ответното подаване на опонентката си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безапелационна Барти триумфира в Синсинати и се поздрави с пета титла за сезона! Мирела Николова
Теми:  
wta | ашли барти | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook