Безкомпромисен: Алиасим не остави шансове на Музети и ще спори за титлата във Флоренция!

от в 23:32 на 15.10.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим започна обещаващо цикъла от надпревари в зала, след като в рамките на по-малко от десет дни надигра Карлос Алкарас и Новак Джокович, за да помогне първо на страната си да продължи към елиминационната фаза на Купа "Дейвис", а впоследствие с успеха си срещу сърбина се оказа главно действащо лице за дебютния трофей от Laver Cup на отбор Свят. Канадецът през тази седмица на турнира във Флоренция отново демонстрира способността си да играе на затворен корт и преодоля безпрепятствено местния любимец Лоренцо Музети на полуфиналите за час и 22 минути игра - 6:2 6:3. По този начин световният номер 13 се класира за своя 11-и АТР финал, където в опит да завоюва втората си титла ще срещне изненадата в състезанието - Джей-Джей Уулф.

Още от самото начало на двубоя високоскоростните размени между двамата представители на следващото поколение намериха трайно място на корта, докато интригуващите мигове отсъстваха. Италианецът опитваше да взима рано топката, което неколкократно му попречи да направи чист удар, и след редица грешки Оже се възползва, за да реализира първи пробив. Постепенно и физическото състояние на световния номер 28 се влоши, като той се почувства принуден да се обърне към лекар на корта, взимайки медицински таймаут, ала резултатът беше далеч от искания и Алиасим за пореден път разгърна потенциала си в атакуващ план, което му донесе и успеха в откриващия сет.

Във втората част равновесието на силите се завърна и Музети с всяка изминала точка видимо се чувстваше далеч по-добре, като с представянето си накара местните зрители по трибуните да го подкрепят все по-силно. Внезапен крах в действията на италианеца и погрешен избор на комбинации срещу изпълняващия с огромна мощ ударите си световен номер 13 означаваха сериозно предимство за шампиона от Ротердам, който направи нужното, за да пробие решаващо и чрез безкомпромисно сервиране до края на срещата подпечата билета си за финала във Флоренция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен: Алиасим не остави шансове на Музети и ще спори за титлата във Флоренция! Мартин Петков
Теми:  
atp | лоренцо музети | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook