Безкомпромисен Рууд се справи с Шаповалов и вдигна трофея в Женева!

от в 18:47 на 22.05.2021
Калоян Соколов

Каспър Рууд прави страхотен клей сезон и напълно заслужено регистрира рекорден ранкинг от този понеделник, а днес норвежецът триумфира с титлата в Женева и така ще дебютира в световния топ 20 от другата седмица. Поставеният под номер три не срещна нито една точка за пробив по време на целия финален двубой и напълно заслужено се наложи със 7:6(6) 6:4 над Денис Шаповалов, като това е втора АTP титла в кариерата на скандинавеца.

Първият сет премина под диктовката на сервиращите, тъй като двамата печелеха над 80 процента от точките при вкарано първо подаване и тайбрекът беше логичен завършек на събитията. Там Рууд бързо си осигури аванс от 6:2 точки, но Шаповалов играеше обичайния си безстрашен тенис и на бърза ръка възстанови паритета, само че последва ас от страна на норвежеца, който бе последван от необяснима грешка в близост до мрежата на опонента му, която в крайна сметка реши изхода на частта в полза на полуфиналиста от Мастърса в Рим.

Това не обезкуражи канадеца, който веднага се опита да наложи високо темпо и уинърите заваляха от неговата ракета. Световният номер 21 обаче показваше устойчива отбрана и често обръщаше разиграванията чрез мощния си форхенд. Шаповалов пък за пореден път страдаше от липса на постоянство в изявите си, което позволи на скандинавецът да осъществи пробив и оттам насетне за него не представляваше проблем да изведе мача до финалната права.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безкомпромисен Рууд се справи с Шаповалов и вдигна трофея в Женева! Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | женева | каспър рууд | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook