Безпогрешен: Рубльов взе сладък реванш от Тиафо за поражението си на US Open!

от в 06:56 на 16.03.2022
Мартин Петков

Андрей Рубльов, който се намира в серия от 10 последователни победи, след като завоюва трофеите в Марсилия и Дубай, имаше тежко препятствие във втори кръг на Мастърс турнира в Индиън Уелс, където срещна Франсис Тиафо. Двамата тенисисти, които залагат на агресивен стил и търсят бърз развой в разиграванията, имат само един двубой помежду си, който бе през септември на US Open, когато световният номер 30 триумфира след петсетова битка. Днешната им среща в Калифорния протече под неспирните мощни удари от форхенд страната, които летяха от всички краища на корта, като за сметка на това началните удари функционираха също на добро ниво, обаче колебания в завършващата фаза на играта при американеца позволиха на руснака да се поздрави с победата след 6:3 6:4. Във фазата на осминафиналите световният номер 7 ще търси своя 12-ти пореден успех, където го очаква Хуберт Хуркач в повторение на сблъсъка им от Дубай преди две седмици.

Рубльов стартира колебливо, като допусна няколко лековати грешки и предаде подаването си в актива на своя съперник. Руснакът не остана безучастен и моментално вдигна нивото си, за да реализира рибрейк. Играта на световния номер 7 се движеше във възходяща линия, което се оказа твърде висока топка за Тиафо, който не издържа на напрежението и след прекомерен брой двойни грешки, позволи на съперника си да направи пробив. Рубльов запази самообладание и безпроблемно се справи със задачата да спечели дебютния сет.

Втората част имаше равностойно начало, преди носителят на 10 ATP титли да се възползва от нови неточности при американеца, което му помогна да оползотвори възможността си за пробив. Рубльов премина през критичен момент на сервис в следващите минути, отрази два брейкбола и с голяма доза увереност стигна до 11-та поредна победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпогрешен: Рубльов взе сладък реванш от Тиафо за поражението си на US Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | индиън уелс | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook