Безпощаден Медведев разочарова домакините и осигури успеха на Русия над Австралия!

от в 12:40 на 04.01.2022
Мирела Николова

Сезон 2022 стартира по неочакван начин за втория в света Даниил Медведев, който инкасира изненадващо поражение от Уго Юмбер в първия си двубой на ATP Cup. Днес обаче руснакът не допусна да се стигне до нова изненада и записа безупречен успех над местния любимец Алекс Де Минор с 6:4 6:2, като така подпечата крайната победа за страната си над домакините, след като по-рано през деня играещият като втора ракета за Русия Роман Сафиулин постигна нов успех над Джеймс Дъкуърт. 

Още от началните минути на двубоя руснакът диктуваше събитията на корта, пласирайки дълбоки удари в противниковата половина, което му позволи да поеме инициативата и да спечели двете откриващи подавания на опонента си, за да си осигури комфортен аванс от 3:0. Макар да допусна връщане на единия от пробивите, Медведев не загуби устрема в играта си и дори се сдоби с нови брейкболи, които обаче не успя да материализира. В крайна сметка това не му попречи да се поздрави с успеха в сета, тъй като бе непреклонен от сервис линията и без затруднения съхрани преднината си до края му.

Във втората част шампионът от US Open установи тотална доминация, а представителят на Австралия изглеждаше все по-безпомощен към действията на великолепно играещия руснак. Даниил осъществи три поредни пробива и поведе с 5:0, което съвсем лиши срещата от интрига в оставащите минути.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Медведев разочарова домакините и осигури успеха на Русия над Австралия! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Австралия | алекс де минор | даниил медведев | Обзори | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook