Безпощаден Синер напълно подчини Милман и записа успех при дебюта си в Индиън Уелс!

от в 22:13 на 10.10.2021
Мирела Николова

Яник Синер удължи победната си серия, стартирала през миналата седмица в София, след като пренесе отличната си игра и в Северна Америка, където днес направи своя дебют на Мастърса в Индиън Уелс. Поставеният под номер 10 в схемата бе повече от категоричен в двубоя си от втория кръг и не остави никакви шансове на Джон Милман, надделявайки с 6:2 6:2. Така италианецът си гарантира място в третия етап на надпреварата, където ще се изправи срещу победителя от мача между Джон Иснър и Йошихито Нишиока.

Още от началните минути на срещата двукратният шампион в София бе този, който стоеше по-добре на корта и непрекъснато поемаше инициативата. Неговата силно офанзивна игра и дълбоко пласирани удари, съчетани с колеблив сервис от страна на Милман, позволиха на младока да пробие рано и впоследствие да затвърди аванса си, за да поведе с 3:1. Устремът на Синер не спря дотук, като с напредване на времето ударите му добиваха все по-голяма острота, а по-нискоранкираният състезател така и не успяваше да противодейства на високото темпо, задавано от опонента му. Играта на Джон продължи и той инкасира нов пробив, предопределил изхода на сета в полза на световния номер 14.

Яник запази изумителното си ниво и във втората част, когато той постигаше страхотни ъгли от форхенд и изчакваше удобен момент, за да нанесе уинър с максимална скорост. Сценарият от откриващия сет се повтори, като и тук италианският представител си осигури ранна преднина от пробив. Съпротивителните сили на австралиеца бяха на изчерпване и скоро Синер дублира аванса си от брейк, приближавайки се само на гейм от победата, която стана факт след нов убедителен сервис гейм на младока. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощаден Синер напълно подчини Милман и записа успех при дебюта си в Индиън Уелс! Мирела Николова
Теми:  
atp | джон милман | индиън уелс | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook