Безпощадна: Фернандес изнесе едночасов открит урок на детето чудо в дамския тенис!

от в 09:42 на 02.01.2023
Калоян Соколов

Бренда Фрухвиртова е едно от откритията на сезон 2022 и неслучайно мнозина специалисти я определят за детето чудо на дамския тенис. 15-годишната тенисиската вече проби в топ 200 и завовюва рекордните осем трофея в турнирите на ниво ITF през миналата година. Всичко това вдигна изключително много очакванията към тийнейджърката за 2023-та, но явно ще се наложи да почакаме още известно време, за да видим чехкинята в нейния пълен блясък.

Днес Бренда откри сезона си с мач срещу Лейла Фернандес от първия кръг на WTA 250 турнира в Окланд, като бившата финалистка на US Open демонстрира, че към момента превъзхожда Фрухвиртова във всеки един компонент на играта и я разгроми с 6:1 6:1 за само час престой на корта, осигурявайки си сблъсък с австрийката Юлия Грабхер.

Първият сет се превърна в истинска катастрофа за тийнейджърката, която спечели само половината си точки след първи сервис и редовно получаваше светкавични ретур уинъри от ракетата на третата поставена. Фернандес пък съумяваше да завършва топката от почти всяка една позиция на корта и това ѝ позволи да влезе в серия от 9 поредни спечелени гейма, с което тотално уби интригата в двубоя и комфортно намери място в следващия етап на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безпощадна: Фернандес изнесе едночасов открит урок на детето чудо в дамския тенис! Калоян Соколов
Теми:  
wta | лейла ферандес | Обзори | окланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook