Безупречен старт на сезона: Жабер не остави шансове на световната №45 и е в топ 8 в Аделаида!

от в 13:54 на 05.01.2023
Мартин Петков

Онс Жабер безспорно се превърна в една от големите сензации на 2022-ра, след като от плаващата си позиция в световния топ 10, то тунизийката се установи непосредствено след Ига Швьонтек в класацията на WTA, като титлата ѝ от WTA-1000 турнира в Мадрид и финалите на Уимбълдън и US Open говорят сами по себе си за класата на арабката. Световната номер 2 влиза с още по-големи очаквания за новия сезон, като пътят ѝ стартира от надпреварата в Аделаида, на която през днешния ден Жабер откри кампанията си с победа над Сорана Кърстя за малко над час на корта - 7:6(3) 6:1. С този си триумф топ поставената в схемата се класира за четвъртфиналите, където ѝ предстои да се изправи срещу Марта Костюк, която по-рано в състезанието елиминира шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Тунизийката имаше мечтано начало на двубоя, след като още в дебютния за срещата гейм взе превес над съперниковото подаване и реализира пробив. Водачеството на двукратната финалистка от Шлема обаче далеч не се задържа дълго в резултата, след като тя макар и на два пъти да излезе напред с брейк аванс, то румънката се движеше плътно до нея, което ни отведе до логичен тайбрек. В него арабката пое риска да се упове на любимата си къса топка, като я изпълни неколкократно по съвършен начин и спечеленото предимство от минипробив се оказа достатъчно, за да запише откриващия сет на сметката си.

Силното представяне на Жабер се пренесе и на старта на втората част, когато тя подходи крайно агресивно към началния удар на световната номер 45, което ѝ позволи да определя темпото на игра и много скоро в актива ѝ личеше аванс от брейк. Кърстя намери сили да се разпише в резултата след силната серия на фаворитката, ала впоследствие настъпи поредния период на доминация от страна на топ поставената, която увели преднината си и посредством три поредни гейма на сметката си сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречен старт на сезона: Жабер не остави шансове на световната №45 и е в топ 8 в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | онс жабер | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook