Безупречна: Контавейт разгроми Халеп и подпечата мястото си във финалите на WTA!

от в 19:13 на 31.10.2021
Диана Андреева

Анет Контавейт се намира в повече от успешен етап от своята кариера. Естонката за втора поредна седмица ще напусне събитие от Тура с трофея на шампион, а днес тя записа и една от най-големите победи в кариерата си, надигравайки бившата световна номер едно Симона Халеп. Контавейт възспря устрема на местната представителка и след категоричнохо 6:2 6:3 вдигна титлата на Transylvania Open. 

Тенисистката от Естония започна ударно сезон 2021, спечелвайки надпреварата в Мелбърн дни преди началото на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Контавейт впоследствие загуби устрема си, но титлата в Кливланд сякаш върна увереността й и от там насетне тя спечели общо три събития в рамките на малко повече от един месец. Именно тези й успехи я класираха за финалите на WTA, където тя ще премери сили с елита на женския тенис. 

Играта на Халеп бе силно разколебана още от началните минути. Независимо от историята зад гърба си, румънката сякаш не се чувстваше комфортно и не съумяваше да се справи с напрежението във финалния си мач. Окуражавана от своите сънародници по трибуните Симона първа достигна до точка за пробив, но от там насетне последваха основно грешки от ракетата на шампионката от Големия шлем. 

Контавейт мигновено успя да се измъкне от неприятната ситуация и не позволи да бъде пробита, а впоследствие изцяло промени случващото се на корта. Възползвайки се от несигурните удари на местната представителка, Анет "изпращаше" от другата страна на мрежата феноменални завършващи топки и поставяше Халеп в невъзможни за отигрване ситуации. Естонката се измъкна напред с 5:2 и независимо от моментния спад в представянето си, добави откриващата част на сметката си. 

Във втория сет Халеп отново разполагаше със своите шансоне, но необясними неточности я разделяха от желания успех. Румънката съумя да навакса ранното изоставане за 2:2, ала не успя да поддържа паритета в резултата за дълго време и последва нов пробив на сметката на нейната опоненка. Този път Контавейт бе повече от убедителна и не допусна дори за момент да бъде надигравана. Анет се опита да затвори мача още при подаването на противничката си, ала не успя, но това не оказа никакво влияние върху нея и без никакви колебания тя сложи точка на мача и ще добави трофея в Клуж към колекцията си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречна: Контавейт разгроми Халеп и подпечата мястото си във финалите на WTA! Диана Андреева
Теми:  
wta финали | анет контавейт | клуж | симона халеп | тенис турнир в клуж | финали wta | халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook