Безупречна: Сабаленка сломи сребърната медалистка от Токио и е на 1/2-финал в Аделаида!

от в 04:05 на 06.01.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка остави множество въпросителни с представянето си в хода на миналия сезон, в чийто край обаче намери най-добрия си тенис и достигна мача за титлата на финалите на WTA, където отстъпи пред Каролин Гарсия. Новата тенис кампания за беларуската стартира преди броени дни с труден успех на старта в Аделаида срещу Людмила Самсонова, който бившата WTA-1000 шампионка през днешния надгради, надделявайки над сребърната олимпийска медалистка Маркета Вондроушова в последователни сетове - 6:3 7:5. С този си триумф световната номер 5 се превръща в първата полуфиналистка на престижното състезание в австралийския град и в спор за място на финала ще срещне една измежду Вероника Кудерметова и Ирина-Камелия Бегу.

В началото на двубоя втората поставена в схемата изпита сериозни трудности на начален удар, които бяха продиктувани от липсата на първия ѝ сервис, ала много скоро обърна развоя на събитията в своя полза, осигурявайки си на свой ред куп брейкболи, но чехкинята остана непоколебима и се измъкна от неблагоприятната ситуация при 0:40. Въпреки случилото се, то Сабаленка започна все по-често да навлиза навътре в корта при атаките си, което ѝ донесе множество позитиви и скоропостижно тя се поздрави с пробив, който бранеше безкомпромисно в собствените си подавания, при което записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част съотношението на силите се запази в този си вид, като разликата в класите стана повече от видна и без време Сабаленка причисли към своя актив на два пъти сервиса на сребърната медалистка, за да поведе с 4:1. Комфортният аванс, с който разполагаше световната номер 5, доведе до миг на разконцентрация от нейна страна, който ѝ коства това да инкасира рибрейк, като впоследствие беларуската съумя да достигне мачбол още при сервис на Вондроушова, но чехкинята остана непоколебима и освен че го спаси, в идните минути редуцира пасива си, възстановявайки паритета - 5:5. В този момент, когато всичко за Сабаленка изглеждаше рухнало, тя намери сили да отговори с нов пробив, с който в последвалия си гейм узакони успеха си в сблъсъка, отразявайки два брейкбола.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Безупречна: Сабаленка сломи сребърната медалистка от Токио и е на 1/2-финал в Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | Аделаида | Арина Сабаленка | маркета вондроушова

Коментари





Следвайте ни в Facebook