Битка до последно: Кузманов преодоля ATP финалист и бивш член на топ 50 след 3-часова драма!

от в 22:06 на 09.10.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов сам призна, че се чувства изключително изтощен след сблъсъка на България с Казахстан от Световна Група I за Купа "Дейвис", в който нашите национали допуснаха поражение с 1:3 победи, а Мико бе надигран в двубоите си на сингъл срещу Тимофей Скатов и Александър Бублик, въпреки че се бори до последната точка.

Днес втората ни ракета обаче се завърна победоносно на корта, преодолявайки откриващия кръг на Чаланджъра в Малага, който е от категорията "125" и домакините могат да се похвалят с наличието на звезди от ранга на Роберто Баутиста Агут, Пабло Кареньо Буста, Алберт Рамос и миналогодишния шампион Констант Лестиен.

Кузманов пък се поздрави с успех над друго от големите имена в основната схема, а именно Корентен Муте. Бившият номер 51 само преди няколко седмици беше надигран от Адриан Андреев, а сега отново му се наложи да преклони глава пред български състезател, след като родният ни представител триумфира в близо 3-часова битка - 6:2 2:6 7:6(5).

Успехът позволи на Кузманов да продължи към 1/8-финалите, в които го очаква сблъсък с един измежду третия поставен Бернабе Сапата Мирайес или Флавио Коболи, който през миналата седмица спечели Чаланджъра в Лисабон.

Нашият сънародник стартира перфектно мача и непрекъснато атакуваше крайно колебливите втори подавания на Муте, чиито импровизации на корта не даваха никакъв резултат и българинът с лекота достигаше до неговите къси топки, което му позволи да поведе с ранен пробив, а много скоро Кузманов дублира преднината си и затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част се разви по същия начин, но ролите бяха разменени, тъй като някогашният 1/8-финалист от US Open разнообразяваше играта отлично и завършваше множество разигравания в близост до мрежата. От друга страна, то Мико определено омекна и не сервираше на нивото от предходния сет, като заслужено инкасира два брейка и победителят щеше да бъде определен в решителна част.

Там ATP финалистът се откъсна напред с брейк и можеше да елиминира всякаква интрига, защото поведе с 4:2 и разполагаше с шансове да отмъкне отново подаването на родния ни представител, но пловдивчанинът за пореден път демонстрира прословутия си борбен дух и вкара срещата във финален тайбрек, където навакса пасива от 3:5 и се поздрави с една от най-ценните си победи през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битка до последно: Кузманов преодоля ATP финалист и бивш член на топ 50 след 3-часова драма! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | корентен муте | малага | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook