Битката за №1: Какво трябва да стори Джокович в Мадрид, за да опази лидерството си?

от в 18:16 на 30.04.2022
Мирела Николова

В края на месец февруари Даниил Медведев се превърна в първия тенисист извън Голямата четворка, който успява да оглави световната ранглиста от 2004 година насам, след като измести Новак Джокович от върха. Само две седмици по-късно обаче сърбинът си върна водачеството в класацията на АТР и вече има зад гърба си цели 368 седмици като №1.

Въпреки отсъствието си от корта поради контузия Медведев разполага с шансове да се завърне начело на подреждането при обновяването на ранглистата на 9 май след края на Мастърс турнира в Мадрид, като това би могло да стане факт, в случай че Ноле не достигне до осминафиналите в испанската столица.

В момента Джокович има в актива си 8400 точки, докато руснакът притежава 8080. През миналия сезон Даниил достигна до третия етап на Mutua Madrid Open, което означава, че от сметката му ще бъдат премахнати точно 90 точки. От своя страна, белградчанинът пропусна миналогодишното издание на турнира, но за сметка на това има цели 500 точки за защита от триумфа си през 2019 година, които бяха замразени заради пандемията от COVID-19. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Битката за №1: Какво трябва да стори Джокович в Мадрид, за да опази лидерството си? Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | мадрид | новак джокович | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook