Бивш №1: Джокович първо те изстисква физически, след което ти взима душата

от в 14:10 на 07.09.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава похода си към 21-ви трофей от Шлема и "Календарен Голям шлем", след като в ранните часове днес се наложи над 20-годишния американец Дженсън Бруксби. Представителят на домакините стартира двубоя изключително уверено и успяваше да създаде безброй главоболия на световния №1, включително и да спечели откриващата част с 6:1, но в средата на втория сет той започна да чувства видима умора и представянето му рязко се влоши, което даде възможност на сърбина да поеме контрола върху събитията. 

Това стечение на обстоятелствата подтикна бившия водач в ранглистата и носител на титла от Шлема Анди Родик да публикува серия от постове в профила си в Туитър.

"Уверявам ви в едно - когато започне вторият сет, Новак ще превърне този мач в най-изтощителното физически преживяване, което това дете е виждало някога. Знаем, че Джокович може да се справи с това предизвикателство", написа американецът след първата част, а по-късно каза: "Първо те изстисква физически, след което ти взима душата".

Родик също така похвали развитието на Ноле във физически аспект през годините: "Издръжливостта на Новак беше негова слаба страна, но вече далеч не е така. Той е един от най-добрите примери в историята на спорта как една слабост може да се превърне в сила. Той е звяр."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Джокович първо те изстисква физически, след което ти взима душата Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | анди родик | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook