Бивш №1: Не мога да опиша колко съм развълнуван от играта на Алкарас

от в 07:43 на 04.09.2021
Диана Андреева

Карлос Алкарас се поздрави с най-голямата победа в своята професионална кариера през вчерашния ден. Едва 18-годишният испанец спечели петсетова драма, в която надигра финалиста на Ролан Гарос по-рано през сезона - Стефанос Циципас. Макар и играта на световния номер три също да бе на високо ниво, погледите на всички анализатори са насочени към впечатляващото представяне на Алкарас, а своя коментар по темата не спести и Матс Виландер. Ето какво сподели той:

"Играта на този играч е неописуемо вълнуваща и съм истински щастлив, че успя да пробие толкова рано в Тура. Първоначално в мача с Циципас бе под пара, но след случилото се в четвъртия сет си помислих, че няма да успее да се справи. Ала той някак се завърна в резултата и в крайна сметка се поздрави с крайната победа.

Алкарас има самочувствие, емоционален е, а форхендът му е толкова страхотен, че надминава дори този на Стефанос Циципас. Треньор като Хуан Карлос Фереро е ключът към развитието на Карлос, защото благодарение на своя опит ще знае какво да каже на младока след този великолепн двубой. Той разбира играта и вярва в способностите на "своя ученик", затова смятам, че най-добрите им моменти като екип тепърва предстоят.", завърши Виландер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №1: Не мога да опиша колко съм развълнуван от играта на Алкарас Диана Андреева
Теми:  
us open | карлос алкарас | матс виландер | стефанос циципас | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook