Бивш №3 в света: Рубльов е способен да изненада Джокович в двубоя помежду им

от в 09:48 на 17.11.2021
Владислав Риждов

Николай Давиденко е един от най-добрите тенисисти в историята на Русия. Въпреки че не може да се похвали с титла от шлема, той достигна до номер 3 в ранглистата и спечели 21 трофея от календара на ATP. Най-голяма стойност определено носи този от финалния Мастърс на осемте най-добри през 2009 година. В хода на турнира руснакът успя да надделее над Рафаел Надал и Роджър Федерер, преди да вдигне титлата след успех над Хуан Мартин Дел Потро на финала в Лондон. По пътя си към титлата Давиденко се изправи и срещу Новак Джокович, но отстъпи в три сета. Сега, 12 години по-късно, да премери сили със световния №1 предстои и за Андрей Рубльов, а Давиденко смята, че неговият сънародник има своите шансове в двубоя:

"Андрей може да изненада Джокович, защото Новак не познава Рубльов в игрова обстановка. Със сигурност двамата са тренирали заедно много пъти на различни турнири, но ситуацията в официален мач е различна. Трудно е да се предвиди колко трудно може да му бъде на Джокович, но ако Рубльов навлезе в срещата с добър ритъм, то определено ще създаде големи проблеми на Новак. Ако обаче Андрей не успее да овладее емоциите си на корта, то тогава за Джокович би било много лесно да го победи", завърши руснакът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш №3 в света: Рубльов е способен да изненада Джокович в двубоя помежду им Владислав Риждов
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | андрей рубльов | интервюта | николай давиденко | новак джокович | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook