Бивш финалист в турнира е следващият съперник на Григор Димитров в Монако!

от в 20:53 на 10.04.2022
Мирела Николова

Григор Димитров постави отлично начало на сезона си на червено, постигайки безкомпромисен успех над поставения под номер 15 в схемата Николоз Басилашвили  на старта на Мастърса в Монте Карло. Въпреки че двубоят завърши с отказване на грузинеца при резултат 6:3 2:0 в полза на нашето момче, то ние можем да бъдем повече от доволни от представянето му до този етап в сблъсъка. С играта си българинът направи сериозна заявка за срещите си от тук насетне, а следващото препятствие по пътя му е световният №48 Душан Лайович.

В откриващия си мач той трябваше да преодолее съпротивата на своя сънародник Филип Краинович и оформи крайното 6:2 7:6(4), за да си осигури място напред в турнира. Лайович се възползваше по превъзходен начин от плитките удари на съперника си и непрекъснато търсеше агресивните продължения, благодарение на което реализира два пробива в дебютния сет, след което пренесе устрема си и във втората част, където също поведе с 4:1. Впоследствие обаче той допусна спад в представянето си, който върна Краинович в мача, и се наложи изиграването на тайбрек, където 48-ият в света пое рано водачеството в резултата и не допусна да се стигне до нов обрат.

Сърбинът пази много положителни спомени от надпреварата в Княжеството през 2019 г., когато достигна до сблъсъка за трофея, надигравайки по пътя си играчи като Давид Гофен, Даниил Медведев, както и тогавашния №5 в света Доминик Тийм, преди да отстъпи на Фабио Фонини във финалната битка. Това обаче са и единствените победи на Душан в турнира, тъй като при всяко едно от останалите си две участия в основната схема допуска поражение още в първи кръг.

Димитров и Лайович са се изправяли един срещу друг на корта два пъти, като са си разменили по един успех. Първият им сблъсък е през 2016 г., на турнира в Чънду, където най-добрият ни тенисист надделява в последователни сетове, но две години по-късно в Пекин бившият №23 в света взима реванш и постига трисетова победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш финалист в турнира е следващият съперник на Григор Димитров в Монако! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | душан лайович | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook