Бивш топ 10 играч по адрес на Кирьос: На финала ще гледаме провокатор и клоун

от в 00:06 на 09.07.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос никога не се е вписвал в нормите на поведение в тениса и нерядко е отблъсквал феновете на спорта с действията и изказванията си както на корта, така и извън него. Въпреки това обаче надали някой би могъл да оспори таланта и качествата, с които разполага австралиецът, особено на тревна настилка. Преди няколко седмици той се самообяви за най-добрия тенисист на зелено в момента, като досега успява напълно да оправдае тези си думи, тъй като в неделния ден ще спори за титлата на Уимбълдън, което ще бъде дебютна поява за него във финал на турнир от Големия шлем.

Това стана факт, след като в четвъртък Рафаел Надал, срещу когото трябваше да се изправи Кирьос в полуфиналната фаза, се оттегли от по-нататъшното си участие в Откритото първенство на Великобритания поради 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул. По този начин световният №45 продължава служебно към финалната битка, където ще го очаква Новак Джокович. Изглежда, фактът, че австралиецът е на финал, не се харесва на бившия №9 в света Андрей Чесноков, който не спести негативните си епитети по адрес на Ник. 

"Сега ще гледаме клоун на финал. Кирьос е единствено провокатор и клоун, неведнъж сме го виждали да се изявява основно в тази си светлина. Жалко е, че Надал се отказа от полуфинала. Зрителите винаги искат да наблюдават и двата полуфинални сблъсъка, за които са закупили билети, и не е приятно, когато трябва да си тръгват по-рано, защото даден тенисист се е отказал от мача. Фриц изигра великолепен двубой срещу Надал, но не успя да го завърши по най-добрия възможен начин и така Рафа заслужено победи. Предстои да видим какво са ни подготвили Джокович и Кирьос на финала", коментира Чесноков в интервю за The Championship.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бивш топ 10 играч по адрес на Кирьос: На финала ще гледаме провокатор и клоун Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook