Блестящо начало: Отличен Кузманов донесе първа точка на България в сблъсъка срещу РЮА

от в 16:20 на 16.09.2022
Мартин Петков

Настъпи отново това време от годината, когато националният ни състав за "Купа Дейвис" се събира за отборното състезание и добрите резултати в последно време на българите им донесоха мач срещу Южна Африка от Световната група II, който отрежда класиране за плейофите за влизане в Световна група I през 2023-та година. Първи във важния сблъсък за родината ни на кортовете в Българския национален тенис център (БНТЦ) излезе топ състезателя ни в тима - Димитър Кузманов, който срещна неранкирания за световната ранглиста Лейтън Кронье. Мачът се разви според очакванията и разликата в класите беше неоспорима, като Мико доминираше във всяка една фаза на играта, за да даде аванс на страната ни в съревнованието срещу южноафриканците след рутинен успех, постигнат с 6:3 6:1. На корта в идните минути, ако дъждът спре и позволи, след като забави с над два часа срещата на Мико, предстои да излезе и втората ракета в националния ни отбор в лицето на Александър Лазаров, който ще се изправи срещу топ състезателя на съперниците и световен №1310 Филип Хенинг.

Началото на двубоя беше отлично проведено от пловдивчанина, който изцяло контролираше разиграванията от дъното на игрището и показа безспорната си класа върху клея, като поведе убедително с 3:0. Неранкираният състезател от своя страна физически не успяваше да смогне на българина, но за сметка на това се осланяше на началния си удар, когато му се налагаше да спасява брейкболи пред световния номер 162, ала това по никакъв начин не повлия върху нивото на Кузманов и той поддържайки високото си равнище в собствените подавания, записа откриващия сет на сметката на България.

Във втората част на сблъсъка наблюдавахме навярно най-доброто от играта на Кронье, който нерядко излизаше победител при по-продължителните размени, обаче първата ракета в състава ни умело се възползва от насъбралата се умора в противника и все по-често завършваше комбинациите си с печеливш удар. Българинът предаде дебютния си гейм в сета, но светкавично възстанови преднината си с пробив, който му послужи като средство да обезкуражи напълно южноафриканеца, за да станем свидетели на пълно господство от Мико и той причисли всички оставащи подавания в срещата към актива си, слагайки точка на спора, с което донесе превес в резултата на България, под неспирно усилващия се дъжд над Борисовата градина.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестящо начало: Отличен Кузманов донесе първа точка на България в сблъсъка срещу РЮА Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | бгтенис | българия | димитър кузманов | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook