Близо до съвършенството: Медведев прелетя през италианска надежда на старта в Торонто

от в 22:28 на 09.08.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев постави победоносно начало на сезона си на твърди кортове в Северна Америка. Руснакът се нуждаеше от по-малко от 90 минути игра, за да се справи със съпротивата на 22-годишния Матео Арналди и да открие с категоричен успех кампанията си на тазгодишния Мастърс турнир в Канада. Поставеният под №2 оформи крайното 6:2 7:5, с което си осигури място в осминафиналите на надпреварата, където ще срещне някого измежду Лоренцо Музети и Танаси Кокинакис.

В откриващата част световният №3 изцяло наложи своя стил на игра, удължавайки разиграванията и предизвиквайки пропуск от противниковата страна. Съвсем скоро това се отрази и на резултата, тъй като Медведев реализира ранен пробив и поведе с 4:1, след което продължи да бъде безпогрешен във всяко едно отношение, за да доведе сета до успешен за себе си завършек след втори брейк.

С настъпването на втората част италианецът започна да влага много повече острота в изпълненията си и все по-често го виждахме да пречупва пословичната защита на фаворита. Благодарение на това Арналди успя да остане напълно равностоен на по-високоранкирания си опонент и така паритетът остана непокътнат до 5:5. Тогава обаче Медведев повиши нивото си, като същевременно се възползва от напрежението, обзело световния №66, за да постигне пробив в последния възможен момент, с който си гарантира участие в следващата фаза на състезанието.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо до съвършенството: Медведев прелетя през италианска надежда на старта в Торонто Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook