Близо пет часа по-късно: Манарино нанесе първо поражение на Карацев за сезона

от в 17:55 на 21.01.2022
Диана Андреева

За пореден ден Аслан Карацев бе главен герой в последния мач за деня в Мелбърн Парк, който намери своя край в късните часове от деня, а именно 2:33 сутринта. Руснакът обаче не успя да се поздрави с нова феноменална победа, ами допусна да бъде надигран от Адриан Манарино с 6:7(4) 7:6(4) 5:7 4:6.

След днешната загуба Карацев няма да разполага с възможност да повтори представянето си от миналия сезон, когато достигна до полуфиналите на турнира. Освен това, той лиши феновете от възможност да станат свидетели на среща между него и Рафаел Надал в четвъртия кръг, като противник на Матадора в следващия му мач ще бъде именно днешният герой на Франция - Манарино. 

Откриващият сет се разви под диктовката на Карацев. Руснакът задавше темпото на корта и уинърите от неговата ракета нямаха край, макар че същевременно с това идваха и куп неточности. Карацев рискуваше повече от своя противник, което имаше своите положителни страни, ала до пробив така и не се стигна в полза на нито един от двамата състезатели, логично довело до тайбрек. 

В решаващия дълъг гейм тенденцията от началните минути се запази и Манарино единствено защитаваше своята половина на корта, в очакване на грешка от страна на Карацев. Това се оказа и правилната стратегия - след необяснима неточност, дошла от миналогодишния полуфиналист на турнира, връщане назад за него нямаше и сета завърши в полза на Манарино. 

Ситуацията във втората част бе подобна, като Карацев продължаваше да запраща феномелни отгирвания в противноковото поле, а Манарино връщаше всеки удар в очакване на грешка от руснака. Този път Карацев все пак намери сили да отмъкне противноковото подаване за 6:5, но радостта му не трая дълго, защото Манарино на свой ред проби и така отново се стигна до тайбрек. 

Сега обаче Карацев запази хладнокръвие в хода на целия гейм. Руснакът намали дълбочината на ударите си, в търсене на допълнителна сигурност и изчака противникът му да се пропука, а грешката от страната на Манарино не закъсня и паритетът в общия резултат отново се завърна. 

Карацев пренесе инерцията си и в последвалия сет. Руснакът завършваше топки от всяка точка на корта и показваше постоянство на начален удар, но умората от титаничните мачове в миналите два кръга каза своята дума. Полуфиналистът от AO 2021 на два пъти излизаше с пробив напред в резултата, ала не успяваше да затвърди преднината си. При 5:5 Манарино за пореден път демонстрира непробиваема защита и не след дълго отмъкна за трети път подаването на поставения под номер 18, но този път брейкът имаше ключово значение и именно той изпрати третата част на сметката на световния номер 69. 

Умората изцяло взе превес над играта на Карацев в четвъртата част, която бе и последна в срещата. Експлозивността в ударите му напълно отсъстваше и той постепенно отстъпи инициативата в ръцете на Манарино, който зареден от атмосферата в Мелбърн Парк впечатляваше на корта.

Продължителността на геймовете не намаля и руснакът далеч не беше загубил надежда, но така и не успя да навакса допуснатия ранен пробив, макар че разполагаше с куп възможности и в крайна сметка Карацев допусна да бъде надигран в последния от програмата за деня мач на Australian Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо пет часа по-късно: Манарино нанесе първо поражение на Карацев за сезона Диана Андреева
Теми:  
australian open | адриан манарино | аслан карацев | Аустрелиън Оупън 2022 | манарино | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook