Болезнени новини: Миналогодишният финалист също пропуска Уимбълдън

от в 13:16 на 28.06.2022
Мирела Николова

Матео Беретини бе един от основните фаворити за трофея на Уимбълдън през тази година, имайки предвид, че спечели две поредни титли по време на сезона на трева и остана непобеден в девет изиграни мача на тази настилка. През миналата година той достигна финала на Откритото първенство на Великобритания, където бе спрян от Новак Джокович, и сега бе уверен в шансовете си, че ще успее да направи още една крачка напред.

За съжаление обаче, мечтата му да триумфира на най-престижната тенис надпревара, ще трябва да почака поне още 12 месеца, тъй като днес италианецът обяви, че тестът му за COVID-19 се е оказал позитивен и това го принуждава да пропусне тазгодишното издание на турнира.

"С разбито сърце ви съобщавам, че трябва да се оттегля от Уимбълдън поради положителна проба за COVID-19. Имах симптоми на грип и бях изолиран през последните няколко дни. Въпреки че симптомите не бяха тежки, реших, че е важно да направя още един тест тази сутрин, за да защитя здравето и безопасността на моите колеги и всички, участващи в организацията на надпреварата. Нямам думи, с които да опиша огромното разочарование, което изпитвам. Мечтата бе доведена до своя край тази година, но ще се завърна по-силен. Благодаря ви за подкрепата!", написа световният №10 в Instagram.

Припомняме, че през вчерашния ден друг от играчите, показващи ежегодно отлични качества на трева - Марич Чилич, също трябваше да се откаже от турнира в All England Club по същата причина.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Matteo Berrettini (@matberrettini)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Болезнени новини: Миналогодишният финалист също пропуска Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | Covid-19 | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook