Борбена Швьонтек навакса сет и пробив срещу Канепи и е на 1/2-финал в Мелбърн!

от в 08:25 на 26.01.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек бе изправена пред сериозно предизвикателство в четвъртфиналната фаза на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, където се изправи срещу една от изненадите на турнира в лицето на 36-годишната Кая Канепи. Полякинята изостана със сет и пробив пасив, но впоследствие стабилизира представянето си и изкова страхотен обрат с 4:6 7:6(2) 6:3, за да намери място на втория си полуфинал на надпревара от Шлема, където ще премери сили с Даниел Колинс.

В началните минути на двубоя световната №9 бе изключително настъпателна и поемаше инициативата в разиграванията още с ретура си, поставяйки под напрежение всяко едно от подаванията на противничката си, но така и не успяваше да реализира пробив. В седмия гейм сервисът на полякинята претърпя катастрофа и тя допусна две двойни грешки, които, съчетани с неточности от ракетата ѝ, предадоха контрола върху сета на Канепи, която впоследствие се нуждаеше от цели 10 сетбола, за да се поздрави с успеха в дебютната част.

Устремът в играта на 115-ата в света се пренесе и във втория сет, където проби още в първия възможен момент, но Швьонтек побърза да се мобилизира и така осъществи моментален рибрейк. Вече намерила ритъма в играта си, полякинята доминираше на корта в следващите минути и така влезе в серия от 4 поредни спечелени гейма, за да поведе с пробив и 4:1. Краят на тази част обаче все още бе далеч, тъй като Канепи показа характер и намери сили да се завърне в сета, вкарвайки го в тайбрек. Там носителката на титла от Шлема бе пределно фокусирана и не остави шансове на опонентката си, което означаваше, че развръзката на двубоя ще дойде след решителен трети сет.

В него пробивите отново изобилстваха и станахме свидетели на общо 6 брейка, 4 от които бяха в полза на фаворитката. Ига намали значително броя на непредизвиканите си грешки, докато от отсрещната страна те валяха една след друга и по този начин отдалечаваха Канепи от успеха. Швьонтек съумя да запази концентрацията си до самия край и така си гарантира място на своя първи "мейджър" полуфинал от Ролан Гарос 2020 насам.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Швьонтек навакса сет и пробив срещу Канепи и е на 1/2-финал в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | ига швьонтек | кая канепи | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook