Българите днес: 18-годишната Глушкова на РГ, Кузманов и още двама (програма)

от в 00:47 на 31.05.2022
Мирела Николова

Българското участие на тазгодишния Ролан Гарос продължава въпреки загубите на Григор Димитров, Виктория Томова и Изабелла Шиникова, тъй като 18-годишната ни сънародничка Денислава Глушкова все още е част от юношеската надпревара в Париж. В неделя тя откри кампанията си с успех над Шарлот Кемпенаерс-Пош, като победата дойде след краен резултат 5:7 6:3 и отказване на австралийката. 

През днешния ден обаче българката предстои да излезе на корта за втория си двубой в турнира, където нейна съперничка ще бъде поставената под номер седем в схемата Селин Наеф от Швейцария. Срещата между двете е поставена последна (трета) в програмата на корт 4 и се очаква да стартира не преди 15:00 часа българско време, като вие отново ще имате възможността да я наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт 4 (начало 12:00 часа):

1. двойков мач

2. Виктория Мбоко - Рана Акуа Стойбър

3. Денислава Глушкова - Селин Наеф

Освен младата ни надежда днес ще можем да проследим изявите на още трима наши сънародници. Димитър Кузманов ще открие участието си на Чаланджъра в Познан с двубой срещу световния №308 Олексий Крутих, като мачът помежду им ще стартира в 11:00 часа българско време. По същото време ще можем да наблюдаваме и откриващия сблъсък на Изабелла Шиникова на ITF надпреварата в Брашов (Румъния), която се очаква около 11:30 часа да излезе на корта срещу Йоана Лоредана Йошка.

Последна на корта ще видим първата ни ракета при жените Виктория Томова, която ще започне кампанията си на силния WTA 125 турнир в хърватския град Макарска. Тя ще се изправи срещу 196-ата в света Оксана Селехметева, като срещата е втора в програмата на корт 1 и очакваното ѝ начало е около 14:30 часа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите днес: 18-годишната Глушкова на РГ, Кузманов и още двама (програма) Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | девойки | денислава глушкова | димитър кузманов | изабелла шиникова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook