Буста започна с труден успех в Уинстън-Сейлъм; Пер спечели дербито със Симон

от в 08:57 на 25.08.2021
Владислав Риждов

Пабло Кареньо Буста преодоля първото си препятствие в Уинстън-Сейлъм и се класира за осминафиналите. Топ поставеният в схемата срещна съпротива срещу южнокорееца Сон-ву Куон, но продължава напред след 6:3 3:6 6:4 в отделните части.

Бронзовият медалист от Токио бързо наложи инициативата в двубоя и рано си осигури комфортен аванс в резултата. До края световният номер 12 остана концентриран и реализира още един брейк, който подпечата успеха му в откриващия сет. През втората част Куон значително подобри играта си и това бързо донесе дивиденти за световния №74. Той поведе с 3:1 и умело запази водачеството си, а впоследствие проби още веднъж Буста, за да изравни общия резултат.

В решаващия сет двамата бяха равностойни. По-сериозните шансове обаче бяха на сметката на испанеца и съвсем закономерно той стигна до крайната победа. Буста пречупи сервиса на своя съперник в края на мача, а след това безпроблемно затвори срещата в своя полза, гарантирайки си мач срещу Доминик Кьопфер на 1/8-финалите.

Беноа Пер отново не разочарова своите привърженици и започна с победа участието си в турнира. Французинът спечели дербито с Жил Симон, надигравайки своя сънародник и приятел с 6:3 6:3.

Пер започна срещата на високи обороти и почти не даваше възможности на съперника си. Световният №49 поведе категорично в резултата с 5:1 и въпреки че последва леко отпускане, той затвори на нула откриващата част. Вторият сет също стартира силно за Беноа. Екстравагантният французин демонстрира солиден начален удар, като загуби само шест точки след успешно пласиран първи сервис. Пер се нуждаеше от два пробива, за да подпечата победата си в двубоя. Това е негова пета победа в последните му седем мача, а следващият му съперник ще бъде Емил Руусувуори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста започна с труден успех в Уинстън-Сейлъм; Пер спечели дербито със Симон Владислав Риждов
Теми:  
беноа пер | обзор | пабло кареньо буста | тенис турнир в уинстън сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook