Чакането приключи: Вавринка се завръща за участие на Чаланджър през идната седмица

от в 14:04 на 21.03.2022
Калоян Соколов

Стан Вавринка винаги е бил един от любимците на феновете, което е продиктувано от изключително атрактивния стил на швейцареца. Трикратният шампион от Шлема често е създавал впечатлението, че е способен да направи дупка в корта чрез мощните си снаряди от бекхенд, а освен това винаги е давал вид на много позитивно настроен човек извън турнирната обстановка. Ветеранът обаче съумя да изиграе едва шест срещи в хода на целия изминал сезон, защото претърпя интервенция в областта на лявото ходило и вече от около година е извън надпреварите, а това му коства мястото в топ 200.

Все пак Стан изрази твърди намерения да поднови състезателна дейност и ще го видим в игра още през следващата седмица, през която ще вземе участие на Чаланджъра в Марбея (28 март - 3 април). Надпреварата в испанския град всъщност е далеч по-силна, отколкото предполага нейната категория и ще бъде чудесен тест за моментната кондиция на 36-годишния играч.

Във въпросното състезание ще видим огромно количество опитни играчи със солидни визитки, сред които са Фернандо Вердаско, Филип Колшрайбер, Марко Чекинато, Пабло Куевас и Лука Пуй. Новата генерация пък ще бъде представена от Холгер Руне и Иржи Лехечка, а впечатление прави и присъствието на Иржи Весели, който наскоро надигра световния номер едно Новак Джокович в Дубай, с което временно го свали от върха на световната ранглиста.

Така Вавринка ще придобие нужната състезателна практика на червени кортове, защото впоследствие му предстои да замине за Монте Карло, където получи "уайлд кард" за основната схема на събитието от сериите "Мастърс" и определено ще иска да защити реномето си на бивш победител в Княжеството, показвайки високо ниво на представяне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чакането приключи: Вавринка се завръща за участие на Чаланджър през идната седмица Калоян Соколов
Теми:  
atp | завръщане | марбея | монте карло | Стан Вавринка | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook