Чарлстън: Жабер бе на прага на загубата, но разочарова Анисимова и ще спори за трофея

от в 00:35 на 10.04.2022
Владислав Риждов

Вторият полуфинал на WTA надпреварата в Чарлстън противопостави местната любимка Аманда Анисимова, която се изправи в спор за място на финала срещу Онс Жабер. Анисимова направи мечтан старт на годината, а в днешния ден отново демонстрира качествата си, но Жабер успя да се мобилизира във важните моменти, за да оформи крайната победа в своя полза - 2:6 6:1 6:4.

Двете си размениха по един бърз сет, в който доминираха над отсрещната страна на корта. Анисимова започна уверено срещата и още в дебютните ѝ минути си извоюва комфортен аванс от 3:0. Младата американка стоеше отлично на корта и с безгрешната си игра не ограничи възможностите на Жабер до минимум. Шампионката от Мелбърн бързо увеличи преднината си пред своята опонентка, а в края сложи точка на спора, доближавайки се на крачка от финала.

Отговорът на тунизийката обаче бе незабавен и още с настъпването на втория сет тя започна да диктува събитията. Световната номер 10 изчисти грешките си от предходния сет, докато в играта на домакинската състезателка се появиха куп неточности, които за кратко време лишиха частта от интрига. Жабер поведе с 4:0, а до края загуби само един гейм, за да станем свидетели на пълния формат на срещата.

В решителния сет ролите отново се размениха и в началните минути Анисимова изглеждаше по-вероятно да се поздрави с успеха. 47-мата в света започна уверено и си осигури аванс от 2:0, който можеше да бъде дори още по-изразителен, но Жабер все пак не допусна подобен развой. Африканката постепенно намери верния ритъм, който я върна обратно в борбата, и тя възстанови паритета - 3:3. Последва серия от пробиви, като Анисимова имаше инициативата на своя страна, само че бе прекалено нерешителна във ключовите моменти и пропусна да се откъсне напред с 5:3. Вместо това Жабер отново изравни резултата, а в края прекърши колебливата си опонентка, за да се класира за финалния двубой в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Жабер бе на прага на загубата, но разочарова Анисимова и ще спори за трофея Владислав Риждов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | обзор | онс жабер | тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook