Чили постигна първата си победа на ATP Cup след обрат над шампионите от 2020-а!

от в 09:34 на 03.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден на ATP Cup стартира по страхотен начин за Сърбия, след като играещият като втора ракета на страната Филип Краинович надделя над Алехандро Табило в изключително драматичен двубой и донесе първа точка на отбора си в сблъсъка срещу Чили. Впоследствие Душан Лайович също имаше своите шансове за успех срещу Кристиан Гарин, но крампа на сърбина в началото на третата част го принуди да се откаже от двубоя преждевременно, като по този начин върна надеждите на Чили за крайната победа.

Сблъсъкът между двете страни бе решен в срещата при тандемите, където за Сърбия излязоха Никола Чачич и Матей Сабанов, а чилийската двойка бе сформирана от Марсело Томас Бариос Вера и Алехандро Табило. Мачът бе равностоен през по-голямата част от времето, поради което закономерно се стигна до дълъг тайбрек в третия сет, който донесе успеха на Чили срещу Сърбия.

Началото на срещата бе белязано от ранен пробив в актива на чилийците, които обаче допуснаха спад в нивото си в средата на сета, довел до загуба на аванса им и възвръщане на равенството в резултата. Те обаче продължиха да бъдат агресивни на ретур и в седмия гейм реализираха брейк на нула, който този път се оказа достатъчен за развръзката на частта. 

Вторият сет стартира превъзходно за Бариос Вера и Табило, които пренесоха устрема си и отново се сдобиха с ранна преднина от пробив и 3:1. Последваха силни минути за шампионите от 2020-а, които не само че успяха да наваксат пасива си, но и осъществиха още един пробив, за да вкара двубоя в трети сет след пет поредни гейма на сметката си.

В дългия тайбрек представителите на Чили набързо си изградиха наглед комфортен аванс от 4:1, но той скоро бе наваксан от сърбите, които дори съумяха да обърнат нещата в своя полза и да поведат за 6:5. Тогава обаче Бариос Вера и Табило отново повишиха нивото си и печелейки пет от последвалите шест точки, подпечатаха победата за родината си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чили постигна първата си победа на ATP Cup след обрат над шампионите от 2020-а! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | Двойки | никола чачич | Обзори | сърбия | чили

Коментари





Следвайте ни в Facebook