Чилич направи пълен обрат срещу Кудла, Алиасим се справи много трудно с Монтейро

от в 00:56 на 02.09.2020
Диана Андреева


Денис Кудла беше на път да поднесе поредната изненада в днешния ден, но  Марин Чилич направи невероятен обрат, след като изоставаше с два сета и пробив. Американецът за малко да не даде нито сет на почти двуметровия тенисист, но двубоят в крайна сметка се превърна в пет сетова драма, коята завърши със 6:7(3) 3:6 7:5 7:5  6:3 в полза на бившия шампион на турнира.

В първата част Кудла излезна с пробив напред още от началото, но сервирайки за спечелване на сета, той се поддаде на напрежението и резултатът стана 5:5. В следващия гейм нещата бяха много драматични, но въпреки всичко хърватинът съумя да спечели подаването си, с което се стигна до тайбрек.

Кудла

По време на решаващия дълъг гейм Кудла доминираше още от началото и след като върна мини пробива за 2:2, не остави никакъв шанс на своя опонент, налагайки се със 7:3.

Във втория сет Чилич стартира по-силно, но след като пропиля три брейк бола, отново започна да не играе добре, за разлика от Кудла, който вдигна много нивото на тениса си, показвайки стабилни удари от всяка част на корта. След като проби за 5:3, американецът зарадва родната публика и спечели частта.

Кудла

Впоследствие Кудла отново доминираше на корта, като нещата се развиха подобно на миналия сет - в осмия гейм американецът проби, което изглеждаше, че е решаващо за изхода на двубоя, само че Чилич изненада всички и се завърна в мача, пробивайки за 7:5.

Макар и нечоаквано, хърватинът сякаш намери нови сили. Двамата играеха много стабилно на собствен сервис, но никой не успяваше да си осигури пробив аванс и всичко вървеше равностойно, преди Чилич да направи няколко добри отигравания от ретур, благодарение на които проби за 7:5



Решаващата част везната много се наклони в полза на Марин. Шампионът от 2014 поведе с 5:2, което му беше абсолютно достатъчно за да затвори мача в своя полза с 6:3. Това беше четвъртият подобен обрат, който Чилич осъществява на тези кортове, като благодарение на успеха си, в следващия кръг го очаква двубой срещу Норберт Гомбос.

В друг двубой от днешния ден Феликс-Оже Алиасим успя да достигне до втория кръг на US Open за първи път в своята кариера! Канадецът срещна много трудносги, но в крайна сметка показа по-здрава психика, побеждавайки с 6:3 6:7(7) 7:6(6) 7:6(6) бразилеца Тиаго Монтейро.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич направи пълен обрат срещу Кудла, Алиасим се справи много трудно с Монтейро Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook