Чилич постигна неочаквано убедителен успех над Гофен и е първият осминафиналист в Рим!

от в 15:05 на 16.09.2020
Калоян Соколов
Марин Чилич далеч не прави убедителен сезон по собствените си стандарти, а това се отразява сериозно на неговия ранкинг, като хърватинът е на път да напусне световния топ 40 за пръв път от над шест години насам. Балканецът обаче изглежда твърдо решен да спре това своеобразно свободно падане, показвайки обнадеждаващи признаци в играта си на турнира в Рим, където вече е осминафиналист и то след убедителен успех над Давид Гофен - 6:2 6:2.



Шестият поставен стартира срещата изключително разпиляно и взе едва три точки в откриващите също толкова гейма. Гофен съумя да се окопити, разписвайки се в резултата за 1:3, но Чилич не му даде никакви надежди за обрат, защото реагира мигновено, за да затвори убедително първата част, в която той имаше удивителна успеваемост от 91 процента спечелени разигравания на първо подаване.

Вторият сет протече до голяма степен идентично, а бившият шампион на US Open контролираше изцяло хода на размените от дъното на корта и същевременно пласираше завидно прецизно сервиса си, което не оставяше никакви шансове на белгиеца при ретурите. Давид така и не успя да достигне до брейкбол до края на срещата, докато Чилич изглеждаше непоколебим и затвори безпроблемно мача в своя полза.

https://twitter.com/atptour/status/1306176456490283009?s=19

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич постигна неочаквано убедителен успех над Гофен и е първият осминафиналист в Рим! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook