Чилич премина през Музети, Раонич също продължава напред в Маями

от в 20:30 на 29.03.2021
Петър Томов

Бившият №3 в света Марин Чилич записа трета последователна победа в основната схема на турнир за първи път от 14 месеца насам, след като се справи с най-младия представител на стотицата Лоренцо Музети в два сета - 6:3 6:4 в 1/16-финалите на Мастърса в Маями. Хърватинът сломи съпротивата на италианеца за малко над час игра, за да запише най-убедителната си победа от началото на надпреварата.

Първият сет започна равностойно и двамата тенисисти нямаха затруднения в сервис геймовете си. В петия гейм Музети достигна до два последователни брейкбола, които Чилич съумя да отрази, а с четвъртата си поредна точка успя да си спечели подаването. Хърватинът заигра все по-уверено и пробивът не закъсня - в шестия гейм, бившия шампион от Шлема успешно реализира първата си и единствена възможност за пробив в частта, за да поведе с 4:2. Този пробив бе достатъчен за развръзката на сета, който отиде на сметката на Чилич. 

Втората част премина светкавично бързо след като сервиращите нямаха никакви проблеми да си взимат подаванията. Така се стигна до деветия гейм, в който след серия от неубедителни изяви от основната линия на младия италианец, Чилич достигна до три скрити мачбола. Вторият беше успешно реализиран, а след него двуметровия хърватин сервира безупречно, за да се поздрави с крайния успех и място на осминафиналите, където негов опонент ще бъде Андрей Рубльов или Мартон Фучович.

В друга среща от третия кръг на Мастърс турнира в Маями, поставения под №12 в схемата Милош Раонич също записа победа в последователни сетове - 6:4 7:5 над втората ракета на Франция Юго Умбер. Канадецът надигра противника си във всички аспекти на играта и заслужено се озова от печелившата страна в края на продължилата час и 40 минути среща. 

Първият сет беше решен от ранен пробив в полза на Раонич, след който сета премина изцяло под диктовката на сервиращите. Втората част беше далеч по-хаотичен като и двамата тенисисти достигнаха до няколко възможности за пробив, но брейка така и не идваше. Умбер достигна до 0-40 в осмия гейм, но силния начален удар на канадеца го спаси. Това сякаш беше разковничето в срещата, след като в единадесетия гейм Раонич реализира своя скрит мачбол, а впоследствие реализирайки 12-тия си ас в срещата, втората ракета на Канада достигна до крайния успех. В четвъртия кръг на Мастърса в Маями, Раонич очаква победителя от срещата между Денис Шаповалов и Хуберт Хуркач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич премина през Музети, Раонич също продължава напред в Маями Петър Томов
Теми:  
лоренцо музети | марин чилич | маями | милош раонич | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook