Чилич спря устрема на Зандсхулп и ще спори с Фриц за титлата в Санкт Петербург

от в 18:31 на 30.10.2021
Диана Андреева

Ботик ван де Зандсхулп прави фурор в професионалния тенис през последните седмици. Нидерландецът показва тенис на световно ниво и заслужено все по-уверено се изкачва в световната ранглиста. Днес обаче играта на непоставения състезател се оказа недостатъчно убедителна и той напусна турнира в Санкт Петербург, оставайки на крачка от финалната среща. Непреодолимото препятствие пред него в Русия се оказа Марин Чилич, който след рутинното 6:3 6:3 се класира за втори пореден път в заключителния етап на надпревара от сериите ATP 250.

Зандсхулп надигра през последните няколко седмици немалко представители на елита в мъжкия тенис, а в това число Диего Шварцман, Каспър Рууд и Андрей Рубльов, като освен това без никакви колебания се справи и с един от обещаващите млади състезатели - Себастиан Корда. В края на месец август холандецът бе извън челната 100-ица, но заслужено от идващия понеделник ще заеме 63-ото място в подреждането на ATP.

Мачът започпа на високи обороти, но постепенно Чилич наложи своето темпо на игра, а грешките от ракетата на свеотвния номер 69 се множаха. Нидерланедецът изпусна нервите си в средата на първия сет и допусна решаващ пробив в шестия гейм. Ситуацията и във втората част бе подобна, но този път ключовият брейк дойде още в началото и без никакви проблеми Чилич си осигури място на финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чилич спря устрема на Зандсхулп и ще спори с Фриц за титлата в Санкт Петербург Диана Андреева
Теми:  
ботик ван де зандшулп | марин чилич | тенис турнир в санкт петербург | чилич

Коментари





Следвайте ни в Facebook