Циан Уан изхвърли Серина Уилямс от Australian Open още в трети кръг

от в 07:30 на 24.01.2020
Петър Колев
Поставената под №27 Циан Уан осъществи изненадата на турнира, като елиминира 23-кратната шампионка на турнири от Големия Шлем Серина Уилямс още в третия кръг на Australian Open. Китайката взе реванш за загубата си на US Open 2019 г., където Серина даде само един гейм на своята съперничка.



Мачът започна равностойно, като и двете тенисистки спечелиха безпроблемно своите откриващи подавания. Първата възможност за пробив се откри пред китайката още в третия гейм, но Уилямс намери своя първи сервис в правилния момент и измъкна сервис гейма си. Изключително труден на Уан беше шестият гейм на сета, в който тя трябваше да спасява цели три точки за пробив. Катайката показа хладнокръвие, като взе това и следващото си подаване, спасявайки общо четири точки за пробив. Последва ужасен сервис гейм на Уилямс, в който Уан не ѝ отпусна дори точка. Световната №29 затвърди и така спечели първия сет с 6:4.



Втората част също предложи равностойно начало, като възможности за пробив в първите четири гейма на сета нямаше. Последва ново слабо подаване на 23-кратната шампионка на турнири от Големия Шлем, след като Уан проби и затвърди безпроблемно, за за поведе с 4:2. Сервирайка за спечелване на мача обаче, ръката на поставената под №27 трепна и Серина Уилямс се възползва максимално, като реализира връщане на пробива за 5:5. Достигна се до тайбрек, в който американката не остави шанс на своята съперничка и изравни сетовете след 7:2 точки - 7:6(2).



Третият сет минаваше доста безаварийно за сервиращите, а въпреки някои трудности за Серина, тя спокойно се държеше в сета. Така Всичко сочеше към тайбрека, ала Уанг не беше на това мнение. Тя, пределно мотивирана, в 12 гейм натисна много от ретур, а именно това и доведе до серия от грешки на американската и опонентка и вместо дълъг гейм, срещата се реши още тук, а по този начин и Уилямс бе аут от надпреварата.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1220565581692309504?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циан Уан изхвърли Серина Уилямс от Australian Open още в трети кръг Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook