Давин за битката с коронавируса: Имах чувството, че умирам

от в 09:56 на 22.07.2020
Димитър Беловски

В началото на този месец се разбра,че Франко Давин е заразен с коронавирус. 50-годишният треньор описа битката си с болестта. Давин е усетил дискомфорт по време на задълженията си като треньор в Маями и усетил, че нещо не е наред.

„В края на юни работех много на корта, много часове. По това време на годината в Маями е много топло. Един ден си помислих, че трябва да спра за един ден и да си взема почивка от горещината. Просто един ден, в който да правя нещо друго извън корта, ден, в който няма толкова много слънце,“ разказва бившия треньор на Григор пред La Nacion.

„На следващия ден правех нещо нормално и се почувствах изморен. Този следобед си останах вкъщи, а на следващата сутрин си направих тест. Това беше в четвъртък, 25 юни. Почувствах се много зле, сякаш имах много лош грип, с тази болка в тялото заради, която не искаш да ставаш от леглото. Тук, по принцип, ти дават теста след 48 часа или 72 часа и това съвпадаше с края на седмицата. Така че от четвъртък до понеделник нямах никакви резултати. Но имах чувството, че може да е грип,“ продължи Давин.

Аржентинецът е разговарял с приятелите си и с членовете от семейството си, но всички те не са били заразени с вируса.

„Когато отидох да си правя тест се обадих на всички хора, с които съм бил и никой от тях не беше болен и никой нямаше симптоми на вируса. Така че си помислих, че не може да съм заразен. Но през онзи уикенд започнах да губя вкус и мирис. Тогава започнах да се чувствам по-добре физически, но на третия или четвъртия ден започнах да кашлям и не ми достигаше въздух. Това беше най-лошото. В моята ситуация това ме отчая най-много заради всичко, което бях прочел. Имам италиански приятели, които ми казват едно нещо и испански, които ми казват друго. Казвам ви какво чувствах: имах чувството, че умирам. Че съм на четири дни от това ситуацията да се развие в една от двете посоки (да се подобря или да стане по-зле),“ завърши треньорът на Кайл Едмънд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давин за битката с коронавируса: Имах чувството, че умирам Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | франко давин

Коментари





Следвайте ни в Facebook