Де Минор продължава напред, Крайнович сломи съпротивата на Андухар

от в 12:13 на 11.02.2021
Тея Кръстева

Най-добрият австралийски тенисист в момента - Алекс де Минор, отстрани уругваеца Пабло Куевас в 3-сетов сблъсък с 6:3 6:3 7:5. В следващата фаза на Australian Open местният представител ще се изправи срещу Фабио Фонини, който по-рано днес оцеля в истински луд мач между италианци, отстранявайки Салваторе Карузо с 4:6 6:2 2:6 6:3 7:6(12).

В първия сет на срещата Де Минор проби подаването на своя съперник в 7-мия гейм и поведе в резултата с 4:3. При 5:3 и сервис гейм на Куевас австралиецът успя до достигне до 2 поредни точки за пробив. Възползвайки се от 2-рата такава, де Минор затвори частта в своя полза с 6:3.

Във втория сет един-единствен пробив се оказа решаващ. Австралиецът печелеше лесно своите подавания и разхождаше Куевас по целия корт. Брейкът дойде във 2-рото подаване на уругваеца и по този начин местният тенисист поведе с 3:1. Без проблеми Алекс спечели частта отново със същия резултат - 6:3.

Третият сет обаче се превърна в истинско зрелище за публиката. Още в първия си сервис гейм на Пабло му се наложи да отразява 2 поредни точки за пробив. До резултат 3:3 срещата вървеше монотонно, докато пред де Минор отново не се отвориха 2 нови възможности за брейк. И този път обаче уругваецът се измъкна и дори успя веднага след трудната ситуация да пробие подаването на опонента си, като излезе в резултата с 3:5. Когато сервираше за спечелване на сета обаче, Куевас допусна мигновен рибрейк и изравняване на геймовете - 5:5. Де Минор реализира още един пробив и чрез невероятен обрат от 3:5 до 7:5 затвори частта в своя полза.

Третата ракета на Сърбия - Филип Крайнович, продължава към 3-тия кръг на Откритото първенство на Австралия след победа над испанеца Пабло Андухар с 6:2 5:7 6:1 6:4. Балканският представител срещна известни затруднения, но това не му попречи да се поздрави с крайния успех.

Без проблеми Крайнович прибра откриващия сет в своята сметка след 4 поредни спечелени гейма. Втората част на срещата обаче се превърна в истинска драма на корта. Поставеният под №28 сръбски тенисист успя да пробие второто подаване на своя опонент и поведе в резултата с 4:1. След това Андухар направи рибрейк и се стигна до 4:3. Завръзката не дойде тук обаче и Крайнович измъкна за 2-ри път подаването на испанския представител - 5:3. Изненадите не свършиха дотук: Пабло Андухар съумя да обърне своя съперник и да спечели следващите 4 гейма и така отмъкна 2-рата част на срещата с 5:7.

В следващия сет испанецът не успя да задържи високото си ниво от предишната част и допусна истински спад в играта си, като без особена драма загуби 3-тата част с 6:1. В четвъртия сет Крайнович реализира ранен пробив, който в последствие се оказа и единственият такъв, и по този начин сърбинът затвори частта с 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор продължава напред, Крайнович сломи съпротивата на Андухар Тея Кръстева
Теми:  
алекс де минор

Коментари





Следвайте ни в Facebook