Де Минор с петсетова победа над Хачанов; Рубльов се справи с Карузо

от в 23:27 на 05.09.2020
Диана Андреева


Карен Хачанов и Алекс де Минор направиха невероятен петсетов двубой, в който след общо 3 часа и 1 минута игра младият австралиец успя да се наложи с 6:4 0:6 4:6 6:3 6:1 и така си осигури поне още един двубой в американския град. В неделя "Демона" очаква Вашек Поспишил, който победи Роберто-Баутиста Агут в друг интригуващ двубой през днешния ден.

Де Минор

В началото Де Минор видимо се приспособи по-бърза към обстановката, като излезе напред с пробив аванс за 3:1. Въпреки че имаше моментен спад, австралиецът съумя да подобри играта си и да добави първата част към сметката си. Във втория сет всичко беше в полза на Хачанов, който спаси четири брейкбола и така успя да "върже геврек" на своя опонент.

Пробив в откриващия гейм се оказа решаващ за изхода на третия сет, с което Хачанов излезе напред в резултата - 2:1. Макар и да изглеждаше сломен, Де Минор показа, че неслучайно е спряган за топ състезател от следващото поколение.

Световният номер 28 си осигури брейк преднина още в началото на частта, а докрая той поддържаше стабилно ниво - достатъчно, за да вкара мача в решаваща пета част.

Петият сет беше лишен от всякакво напрежение, тъй като Де Минор изцяло доминираше по време на частта, налагайки се с 6:1. Той бе безгрешен в ключовите моменти, което в комбинация с перфектното му придвижване по корта сложи край на двубоя.

 

За разлика от своя сънародник, Андрей Рубльов показа стабилна игра и без никакви затруднения отстрани Салваторе Карузо след 6:0 6:4 6:0. Руснакът сервираше добре, реализирайки общо 17 аса, което му помогна да допусне само един пробив в мача. Благодарние на днешната си победа световният номер 14 се отправя към 1/8-финалите, където му предстои двубой срещу Матео Беретини, като това ще бъде повторение на сблъсъка им от миналата година в същата фаза, когато Беретини триумфира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор с петсетова победа над Хачанов; Рубльов се справи с Карузо Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook