Дебютантът Алкарас и Агут поведоха Испания към финалите на Купа "Дейвис"

от в 12:28 на 06.03.2022
Владислав Риждов

Отборът на Испания се справи рутинно със състава на Румъния в срещата между двете страни за Купа "Дейвис" и така подпечата мястото си във Финалите на надпреварата, които ще се проведат в края на годината. Иберийците се наложиха с общ резултат 3:1 над северната ни съседка на откритите клей кортове в Марбея.

Роберто Баутиста Агут даде преднина на домакините в първия ден от сблъсъка, преодолявайки безпроблемно младия Габи Адриан Бойтан с 6:3 6:1. Съвсем закономерно опитът и класата на Агут си казаха думата и световният номер 15 не остави никакви шансове на талантливия румънец. В следващия двубой Карлос Алкарас ознаменува дебюта си с националната фланелка подобаващо, давайки аванс на страната си от 2:0. Шампионът от надпреварата в Рио де Жанейро се справи със съпротивата на Мариуш Копил. Срещата обаче не бе лесна за домакинския представител, тъй като Копил оказа съпротива, но в крайна сметка намиращия се в страхотна форма от началото на сезона испанец надделя с 6:4 6:3.

След като Испания се оттегли с комфортен аванс, вторият ден от сблъсъците даде надежда на гостите за нещо повече. В мача на двойки, който противопостави Педро Мартинес/Алехандро Давидович Фокина и Мариуш Копил/Хориа Текау, румънското дуо надигра опонентите си с 7:6(2) 6:4, запазвайки шансове за обрат. Надеждата за румънския отбор обаче не трая задълго, след като в последвалия мач на сингъл Роберто Баутиста Агут се справи безапелационно с Копил, давайки му само пет гейма, преди да подпечата класирането на родината си за заключителния етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дебютантът Алкарас и Агут поведоха Испания към финалите на Купа "Дейвис" Владислав Риждов
Теми:  
испания-румъния | карлос алкарас гарфия | купа дейвис | мариуш копил | Обзори | роберто баутиста агут | хориа текау

Коментари





Следвайте ни в Facebook