Дейвид Мейси: Привилегия е да гледаш на живо в един турнир бъдещето на тениса

от в 13:30 на 06.02.2019
Георги Христов

Изпълнителният вицепрезидент на АТР Европа Дейвид Мейси и Хервик Страка - член на Борда на директорите на ATP и турнирен директор на световния мъжки тенис турнир Erste Bank Open 500, пристигнаха в България за Sofia Open 2019. Те проведоха среща с президента на Българската федерация по тенис и член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация Стефан Цветков, след което изгледаха част от битките в „Арена Армеец“, разгледаха активностите в залата и дадоха много висока оценка на турнира от сериите АТР 250 в българската столица.

„Със сигурност може да обявим тазгодишното издание на Sofia Open за един от най-силните, ако не и най-силният турнир от тази категория. В София са няколко феноменални млади играчи – трима, които не просто атакуват топ 10, но и имат потенциал да бъдат №1 в света в бъдеще. Привилегия е да гледаш на живо в един турнир бъдещето на тениса - Циципас, Хачанов и Медведев. Това е събитие от национално значение. Най-доброто от световния тенис е събрано в България. Това е прекрасна възможност – да дойдеш да гледаш тенис и да се наслаждаваш. Глобално в календара ни има 63 турнира.

Да си сред тези градове и държави е уникална възможност да видиш световния елит. За София и България е привилегия да бъде част от тура и това със сигурност ще даде положително отражение и за бъдещето на тениса в страната. А говорейки за настоящето – насладата да гледаш тези великолепни спортисти е за всички българи. А вдъхновението, което ще получат българските деца от срещите с тенисисти от най-високо ниво, е безценно“, заяви Дейвид Мейси.

„Да видиш фантастичните млади играчи Хачанов, Циципас и Медведев и много опитните и успели Вердаско, Вавринка и Монфис, Роберто Баутиста Агут, който играе много силно и заслужи място в топ 20 – всичко това е толкова очарователно. Направо е непредвидимо кой ще вдигне купата в края на седмицата. Българската публика има възможност да наблюдава топ професионалисти. Всички в топ 100 играят феноменален тенис. Наслада е да наблюдаваш доказани през годините тенисисти, но и амбицията на младата генерация. Усилия на организаторите на този прекрасен турнир заслужават признание и със сигурност ще имат резултат и в дългосрочен план, когато вълнуващата надпревара ще е приключила“, каза още Изпълнителният вицепрезидент на АТР Европа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дейвид Мейси: Привилегия е да гледаш на живо в един турнир бъдещето на тениса Георги Христов
Теми:  
sofia open | sofia open новини | Дейвид Мейси | стефан цветков | тенис | тенис бг | хервиг щрака

Коментари





Следвайте ни в Facebook