Делбонис не остави шансове на Фонини и ще дебютира в осминфинал на Голям шлем!

от в 16:32 на 04.06.2021
Калоян Соколов

Федерико Делбонис никога досега не се беше класирал за четвърти кръг на турнир от Големия шлем, но тази статистика вече остава изцяло в минало време. Арженинецът прави невероятен клей сезон, като е допуснал едва 4 поражения в последните си 23 срещи на червено и днес нагледно показа колко опасен съперник може да бъде, надигравайки Фабио Фонини с разгромното 6:4 6:1 6:3, а по този начин си осигури двубой в следващия етап срещу един измежду Каспър Рууд и Алехандро Давидович Фокина.

30-годишният състезател стартира ударно, пробивайки две от първите три подавания на световния номер 29 и така за бившия шампион от Монте Карло нямаше никакво време да реагира, което скоропостижно прати откриващия сет в сметката на Делбонис. Втората част започна с много дълъг сервис гейм на италианеца, който обаче също бе измъкнат от непоставения играч и впоследствие южноамериканецът изцяло доминираше на корта, докато Фонини изглеждаше незаинтересован от изхода на срещата и трябваше да осъществява пълен обрат, ако иска да продължи напред.

Тази възможност бързо беше отхвърлена от аржентинеца, защото той продълждаваше да изпълнява ударите си с превъзходна дълбочина, което постоянно поставяше съперника му под напрежение и Фабио инкасира пореден пробив. Оттам насетне двамата тенисисти показваха много високо ниво на начален удар, само че това беше изцяло в полза на Делбонис и сблъсъкът завърши безпроблемно с негов успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Делбонис не остави шансове на Фонини и ще дебютира в осминфинал на Голям шлем! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | ролан гарос | фабио фонини | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook