Делрей Бийч: Нори и Корда оформиха интригуващ четвъртфинал!

от в 12:51 на 17.02.2022
Мартин Петков

Рано тази сутрин Камерън Нори записа първия си двубой на турнира в Делрей Бийч, където е и водач на схемата. Британецът определено не показа нивото, на което свикнахме да го виждаме в края на изминалия сезон, но усилията му се оказаха достатъчни, за да се поздрави с победата срещу Оскар Оте след 6:3 7:5. Световният номер 13 по този начин достига втори пореден четвъртфинал, където го очаква среща със Себастиан Корда.

Двубоят стартира с бърза размяна на пробиви, посредством която двамата заеха защитна позиция за идните геймове. Нори изглеждаше близо да се пропука за втори път, но съумя да отрази брейкбол, което му донесе психическо преимущество и той се възползва по най-добрия начин, като реализира моментален пробив. Водачът в схемата запази нивото в играта си, не допусна изненади и поведе в отделните части.

Британецът стартира отлично втория сет, печелейки дванадесет поредни точки, което означаваше пробив аванс, докато победата в мача вече се виждаше на хоризонта. Криза в началния удар на водача в схемата позволи на Оте да има своя шанс за връщане на брейка, като той не чакаше втора покана, за да вземе подаването на съперника си, справи се безупречно, с което възстанови паритета. Нори не загуби самообладание, абстрахира се от изпуснатата преднина и реализира пробив в единадесетия гейм, който му позволи да сервира за победата. Носителят на титла от Мастърс 1000 се справи безпроблемно на начален удар, за да продължи напред към четвъртфиналите.

В срещата предхождаща двубоя на Нори на корта видяхме Себастиан Корда, който се изправи срещу Андреас Сепи. Представителят на новата генерация не впечатли с играта си в хода на мача, но се справи по-добре във важните мигове, за да запише успех след 7:5 6:3.

Първите интригуващи моменти в двубоя дойдоха с размяната на пробиви в средата на откриващия сет. Скорошен нов спад при младия американец позволи на Сепи да реализира брейк, който го постави в позиция да сервира за частта. Корда не преклони глава, установи контрол над случващото се и съумя да спечели три последователни гейма, което му помогна да запише откриващата част на сметката си.

Световният номер 43 прехвърли силната си серия и в началото на втория сет, като реализира пробив и взе ранна преднина. В геймовете си на начален удар американецът неизменно инкасираше брейкболи, ала единствено здрави нерви и неточности на противника му помагаха да взема подаванията си, което го отведе и до крайния успех в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Делрей Бийч: Нори и Корда оформиха интригуващ четвъртфинал! Мартин Петков
Теми:  
atp | андреас сепи | делрей бийч | камерън нори | оскар оте | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook