Дежавю: Нори отново осъществи обрат над Басилашвили в повторение на финала от 2021-а година

от в 06:58 на 15.03.2022
Мартин Петков

Камерън Нори имаше своя ренесанс през последния месец, благодарение на триумфа си в Делрей Бийч и достигането на финал в Акапулко, след като започна годината по разочароващ начин на турнирите в Австралия. Николоз Басилашвили от другата страна на мрежата записва дори още по-незадоволителни резултати от началото на сезона, като има едва четири победи. Днешният двубой, който ги противопоставя в трети кръг на надпреварата в Индиън Уелс, е далеч по-специален, след като през миналогодишното издание двамата участваха в мача за титлата, когато британецът вдигна трофея. 

Срещата им в един от последните мачове по програма за деня премина под агресивната игра на двамата тенисисти, търсещи бърз развой на събитията, от което също така печелиха зрителите, ставащи свидетели на множество печеливши удари. Световният номер 12 запази по-голямо спокойствие, за да спечели точките във важните мигове, което му позволи да стигне до крайния успех след 3:6 6:3 6:1. В следващата фаза на турнира на шампиона му предстои да срещне Дженсън Бруксби, който по-рано днес надви Стефанос Циципас.

Световният номер 18 стартира силно, като съумя да пробие още в първите минути след началото. Британецът редуцира изоставането си минути по-късно, когато се възползва от спада в играта на противника си, за да върне пробива. Басилашвили от своя страна не остана назад и моментално реализира рибрейк, с който възстанови преднината си, което донесе откриващия сет в актива му.

Във втората част играта на действащия шампион се подобри значително, оказваше все по-голямо напрежение върху съперника си и реализира ранен пробив. Грузинецът усети отпускане от другата страна на мрежата и не се забави с това да направи рибрейк, за да възстанови паритета. Нори не се повлия психически, запази спокойствие в ударите си, което му помогна да оползотвори възможността си за пробив и в следващите минути изравни резултата в отделните части.

Силната игра на шампиона се пренесе и в решителния сет, където още в самото начало оказа натиск върху своя опонент, за да си осигури комфортна преднина от два пробива аванс. Басилашвили с огромни трудности съумя да вземе подаването си, с което спря серията на световния номер 12 от седем последователни гейма. Нори не трепна нито за миг, продължи да доминира в разиграванията и заслужено триумфира в повторението на финала от 2021-ва година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю: Нори отново осъществи обрат над Басилашвили в повторение на финала от 2021-а година Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | камерън нори | николоз басилашвили | трофей | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook