Димитров и Еванс не можаха да преодолеят първото си препятствие в Рим

от в 16:52 на 15.09.2020
Калоян Соколов
Григор Димитров и Дан Еванс сформираха малко очакван тандем непосредствено преди старта на турнира в Рим и бяха съвсем близо да изненадат аржентинците Диего Шварцман и Максимо Гонзалес, но все пак южноамериканците надделяха с 5:7 6:2 10:8.



Първата ни ракета откри срещата с уверено подаване, само че Еванс не можа да последва примера му и сдаде сервиса си. Полседваха минути, в които българо-британското дуо имаше сериозни проблеми да се сработи, а качеството на ретурите им определено не бе образцово. Двамата имаха шанс да върнат пробива в средата на сета, ала Гонзалес изненада Димитров с ас от втори сервис по правата.

Опитният аржентинец продължа да бележи успехи с този приом, тъй като Григор инстинктивно покриваше бекхенд страната си и се оказваше неподготвен. Стигна се до 4:2 в полза на Шварцман и Гонзалес, когато изеднъж те започнаха да допускат непривични за тях неточности в близост до мрежата, докато опонентите им стабилизираха нивото си и и съумяха да постигнат обрат в частта.



Вторият сет обаче отново започна негативно за Григор и Еванс, които на бърза ръка изостанаха с 0:4, като макар да продължиха да се борят, то за обрат беше твърде късно и срещата влезе в решителен супер тайбрек. Там играта вървеше изключително равностойно, а Гришо се отчете с редица феноменално насочени волета. Именно Димитров обаче се пропука пръв, допускайки двойна грешка, която даде аванс на латиносите, която те развиха до 7:4 в тяхна полза.

Драмата не спря дотук, защото българинът изригна с поредица от брилянтни реакции, връщайки шансовете на него и съотборника му за победата. Тогава последва лека грешка на Григор от високо бекхенд воле, като така даде два мачбола на Шварцман и Гонзалес. Първият бе отразен с хубав начален удар на родния представител, само че опитният Гонзалес се справи с коварния ретур на Димитров в ответната точка, насочвайки майсторски топката между играчите от другата страна на мрежата, което ги остави без отговор и даде финал на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров и Еванс не можаха да преодолеят първото си препятствие в Рим Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook