Димитров за Данте Ботини, Australian Open и предстоящият турнир в Акапулко

от в 07:55 на 16.03.2021
Валери Андреев

Ден преди старта за Григор Димитров на турнира в Акапулко, първата ни ракета даде интервю пред ATP Tour, в което разказа за предсезонната си подготовка, настроението и нагласата си преди надпреварата в Мексико и за това как се чувства на корта и извън него, както и за работата си с Данте Ботини:

Как се чувстваш спрямо условията и като цяло за самия турнир в Акапулко? 

- Идвам всяка година и винаги се чувствам все по-добре, усещам по-добре настилката, топките, времето. Тук има много неща, за които трябва да мисля, времето е много топло, много е влажно. Въпреки всичко обаче се чувствам добре тук, независимо какви са външните условия и се радвам да участвам на турнира.

Страхотен старт на годината в Австралия, но неприятен край на чудесния турнир? Как се чувстваш спрямо това?

- Все още съм малко разочарован за това как приключи за мен надпреварата. Все пак по време на турнира имах възможността да се състезавам на такова високо ниво, да показвам най-доброто от себе си и да се чувствам добре физически, с изключение на последния двубой. Смятам, че има много повече позитини страни, отколкото негативни.

Радвам се, че успях да покажа най-доброто от себе си и по-важното да покажа всичко, което тренирах в хода на предсезонната подготвка. Направих много добра такава, малко по-дълга в сравнение с тази на останалите, пропускайки последните седмици от Тура. Чувствах сякаш трябваше да започна нещо ново, което беше и положително за мен, виждах сезона като шанс за рестарт, и въпреки негативния развой в четвъртфиналната фаза на турнира, съм обнадежден.

От скоро работиш с Данте Ботини, а партньорството ви изглежда продуктивно! Какво мислиш?

- Да, ако трябва да сме честни, не сме били много дълго заедно, едва 3 месеца. Имаме още много неща, над които искаме да поработим. Въпреки всичко обаче се чувствам добре. Чувствам се по-добре с всяка година в Тура, тъй като съм натрупал нужния опит. Именно това в момента ни (на него и Данте Ботини) позволява да си поставяме по-високи цели и да гледаме по-оптимистично над предстоящите турнири. Опитваме се да изпълняваме задачите си, да се развиваме и да контролираме събитията около нас и смятам, че това е най-важното от гледна точка на прехода между миналата и тази година. Има много неща, които ме карат да се чувствам добре, а важното сега е да направя факторите на корта и извън него да работят за нас. 

Вижте видео от интервюто на Димитров тук!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров за Данте Ботини, Australian Open и предстоящият турнир в Акапулко Валери Андреев
Теми:  
акапулко | григор димитров | данте ботини

Коментари





Следвайте ни в Facebook