Димитър Кузманов с нова победа и още един четвъртфинал в Южна Африка!

от в 16:17 на 17.02.2021
Мирела Николова

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов продължава с доброто си представяне на Чаланджърите на твърда настилка, провеждащи се в Почефструм, РЮА. След като през миналата седмица българинът достигна до четвъртфиналната фаза на първия от двата турнира, днес той отново се класира сред последните осем в надпреварата след победа в последователни сетове над Тристан Ламасин със 7:5 7:6(5). За място във финалното каре Мико ще спори със световния №308 Лукас Мидлер. 

През първата част и двамата разчитаха основно на началния си удар, който рядко им изневеряваше и често носеше възможност на сервиращия да контролира разиграванията. Подаванията на всеки от тенисистите бяха печелени без особени проблеми през по-голямата част от сета и паритетът в геймовете се запази до 5:5. Тогава нашето момче се възползва от някои по-плитки сервиси на опонента си и съумя да реализира пробив в последния възможен момент, след което не се поколеба да затвори частта в своя полза.

Вторият сет предложи далеч по-голяма интрига, тъй като двамата започнаха да поставят все повече под напрежение сервис геймовете на съперника си. Въпреки че французинът проби в средата на сета, Кузманов не му позволи да се откъсне напред в резултата и осъществи моментален рибрейк. Два гейма по-късно Ламасин достигна дори до 3 сетбола на ретур, но няколко перфектно пласирани удари спасиха Мико, а тази толкова оспорвана част закономерно бе решена в тайбрек. Там пловдивчанинът спечели някои ключови разигравания, които му донесоха и крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов с нова победа и още един четвъртфинал в Южна Африка! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook