Динко Динев започна убедително в Германия

от в 21:53 на 13.08.2018
Георги Христов

Динко Динев се класира за втория кръг на силния международен турнир до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Реннинген (Германия). 

В първия кръг поставеният под №6 Динев победи с 6:1 6:4 Дориян Лей от Франция. Във втория кръг Динко ще играе срещу Еди Шмид от Германия.

Друг българин - Александър Николов отстъпи с 5:7, 0:6 на Лука Хименез от Германия.

При девойките Катерина Димитрова е поставена под №1 в схемата и ще започне директно от втория кръг. Димитрова ще стартира срещу представителката на домакините Леони Шондилмайер.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /МТФ/ за турнирите в Австралия. Топалова беше част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Динко Динев започна убедително в Германия Георги Христов
Теми:  
динко динев | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook