"Джокович няма да повтори една и съща грешка": Вайда е уверен в Календарния шлем на сърбина

от в 12:23 на 17.06.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович вече е 23-кратен шампион от Шлема, което е рекорд в историята на спорта, но пред сърбина сега се разкрива възможност да направи нещо още по-впечатляващо, а именно да завоюва Календарен шлем - спечелването а четирите "мейджър" титли в един сезон. Досега единствено легендарният Род Лейвър може да се похвали с това постижение, но тогава три от надпреварите в Големия шлем са се провеждали на трева, така че Джокович определено би бил пионер в това отношение, ако успее да завоюва титлите на Уимбълдън и US Open.

Припомняме ви, че настоящият номер едно беше спечелил първите три "мейджър" състезания през 2021-ва година, само че не издържа на напрежението във финала на US Open и отстъпи с 0:3 сета срещу Даниил Медведев, но Мариан Вайда изключва да станем отново свидетели на подобен сценарий, а ето какво сподели бившият наставник на Джокера за Punto de Break:

"Разбира се, че спечелването на Календарен шлем вече е напълно възможно за Ноле. Той има страхотна възможност на Уимбълдън, а психологическият фактор ще реши нещата в САЩ. Мисля, че конкуренцията ще бъде много по-сериозна за Новак на US Open, защото Алкарас е много опасен на твърди кортове и се движи отлично върху настилката, което все още не е усвоил на тревата.

Освен това Медведев спечели почти всички възможно големи титли на хард през сезона, а Зверев напредва сериозно със завръщането си и дотогава би трябвало да е много опасен. Не бива обаче да забравяме, че този път няма Олимпиада, която да отнеме от вниманието на Ноле по пътя към осъществяването на тази цел и той едва ли ще повтори една и съща грешка два пъти" - уверен е Вайда.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Джокович няма да повтори една и съща грешка": Вайда е уверен в Календарния шлем на сърбина Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | мариан вайда | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook