Джокович за отказването на Тийм: Съчувствам на Доминик и се надявам да продължи да играе

от в 17:32 на 09.05.2024
Калоян Соколов

През вчерашния ден австрийските медии разкриха, че Доминик Тийм е решил да прекрати своята кариера на турнира във Виена през този сезон. Бившият номер три контузи тежко своята китка през лятото на 2021-ва и просто не е същият играч, откакто се завърна през пролета на 2022-ра. Тийм към момента се намира извън топ 100 и е бледа сянка на тенисиста, който някога спечели титлата на US Open, а самият той изглежда е готов да спази думата си, че няма да продължи да играе тенис, ако продължава да се представя на подобно ниско за неговите стандарти ниво.

Днес Ноеак Джокович беше запитан какво мисли за евентуалното отказване на един от големите си съперници през последните години, а ето какво каза сърбинът по адрес на австриеца, срещу когото има баланс от 7 победи в 12 мача, като една от победите на Ноле дойде в 5-сетов сблъсък на финала на Аустрелиън Оупън през 2020-та година.

"Сега разбирам това. Няма да коментирам сякаш се е отказал окончателно, защото той сам трябва да направи своето изявление по въпроса. Това е семеен тип човек със страхотни ценности и добри обноски, който винаги е намирал време да поздрави. Показвал ми е голямо уважение на корта и извън него, така че наистина много харесвам Доминик. Мисля, че той е страхотен пример за някой, който никога не се предава, имайки предвид през колко тежък период премина и все още преминава с контузиите си. Всички знаем колко е трудно да се завърнеш след подобно нещо, но той не спираше да се опитва да се завърне на равнището, което му позволи да спечели титла от Шлема и да бъда сред водачите в световната ранглиста.

Самият аз преминах през същото, когато имах сериозна травма на лакътя през 2018-та година. За щастие, то проблемите ми не продълиха чак толкова дълго и се завърнах на желаното ниво около 6 месеца след това. За него представлява трудност да намери най-добрия си тенис през последните 2 години и категорично му съчувствам, а също така му пожелавам всичко най-добро.

Всички ние се надяваме като фенове на тениса и негови колеги, че той може да намери най-доброто си ниво, защото винаги е бил много вълнуващ за гледане. Зрелищни удари, невероятен бекхенд с една ръка, форхенди, толкова много сила и интензивност, които той внася на корта. Надявам се, че Доминик ще продължи да играе, колкото се може по-дълго, защото той е много важен играч за нашия спорт, но само той може да реши колко още и дали изобщо ще продължи да играе" - коментира световния номер едно на последната си пресконференция в Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за отказването на Тийм: Съчувствам на Доминик и се надявам да продължи да играе Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | интервюта | любопитно | новак джокович | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook