Добри новини: Рафаел Надал се завръща на корта за началото на сезона на хард!

от в 15:28 на 18.07.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал се раздели по неприятен начин с мечтата си да спечели всички турнир от Големия шлем в една календарна година, след като беше принуден да се оттегли преждевременно от участието си на Уимбълдън. Рафа получи 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул по време на четвъртфиналния си двубой срещу Тейлър Фриц и беше подканен да от свото семейство да напусне корта незабавно, но Матадора показа за пореден път невероятната си борбеност и триумфира в петсетова битка.

Впоследствие обаче испанецът разбра колко сериозна всъщност е неговата травма и прецени как не би могъл да е конкурентен в още цели два мача и няма смисъл да влошава здравословното си състояние допълнително, което доведе до отказването на манакореца от турнира. Изглежда обаче, че бившият номер едно се е справил сравнително бързо с проблема, защото по време на ваканцията си беше забелязан да управлява джет, а този уикенд е взел участие и в любителски турнир по голф, където е спечелил първото място.

Турнирният директор на Мастърса в Монреал пък даде още положителни новини около 22-кратния "мейджър" шампион, защото се оказва, че той вече си е направил резервация за пътуване до Канада и дори е помолил организаторите да му изпратят същия модел топки, които се използват на надпреварата, за да проведе по-пълноценна подготовка.

Това ни навежда на мисълта, че още тези дни Надал ще се завърне обратно към тренировките и ни предстои да го видим в действие по време на сътезанието в канадския град, чието начало е предвидено за 4 август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Добри новини: Рафаел Надал се завръща на корта за началото на сезона на хард! Калоян Соколов
Теми:  
atp | монреал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook