Доха: Остапенко продължава да е на победния път!

от в 17:01 на 21.02.2022
Диана Андреева

Шампионката от турнирът в Дубай Йелена Остапенко не си даде нито седмица почивка и отново застана под светлината на прожекторите, готова за нови подвизи. Началото на кампанията й в Доха обаче далеч не бе удовлетворяващо, макар в крайна сметка именно Остапенко да напусна корта в ролята на победителка. Йелена се справи със съпротивата на Осеан Доден след над 75 минути игра, а краят на двубоя настъпи при резултат 6:4 6:2. 

Остапенко не оправдаваше големите очаквания към себе си в началните минути на мача. Шампионката от Дубай допускаше необясними неточности от всяка една точка на корта и скоропостижно изостана с два пробива за 0:3 гейма. Световната номер 93 обаче не издържа на напрежението и допусна паритетът да бъде възвърнат за 4:4. 

Инициативата отново попадна в ръцете на французойката и тя бе на път да излезе напред в резултата с пробив, ала така и не успя да сложи край на деветия гейм в своя полза и не съумя да поведе с 5:4. Доден не позволи да се поддаде на негативните емоции и уверено потегли в последвалото си подаване, само че нова серия от впечатляващи удари от ракетата на Остапенко й костваха скъпо, защото сетът отиде в актива на латвийката.

Доден се поддаде на емоциите от загубеното предимство в първата част и допусна емоциите да надделеят над нейния здрав разум във втория сет. Така Остапенко  скоропостижно си осигури аванс за 5:2, а напълно загубила мотивация, французойката допусна отново да бъде пробита, като това окончателно сложи край на двубоя в полза на фаворитката.<!-


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доха: Остапенко продължава да е на победния път! Диана Андреева
Теми:  
йелена остапенко | Обзори | Осеан Додин | тенис турнир в доха - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook