Домакинска радост: Австралия надви Беретини и Болели, за да триумфира над Италия!

от в 14:09 на 02.01.2022
Мирела Николова

Днешният ден на ATP Cup не стартира по благоприятен начин за Австралия, които трябваше да преглътнат поражение срещу Италия в първия сблъсък за деня между двете страни, след като Яник Синер лиши от шансове за победа световния №176 Марк Пърсел, заменил отказалия се минути преди срещата Джеймс Дъкуърт. Впоследствие обаче първата ракета на домакините Алекс Де Минор върна Австралия в мача, след като повали Матео Беретини, и така всичко бе решено в двубоя при тандемите.

Утвърдената двойка на Джон Пиърс и Люк Савил оправдаха гласуваното им доверие и изведоха държавата си до победа в откриващия сблъсък с Италия, след като надделяха над Матео Беретини и Симоне Болели. Откриващата част премина под контрола на австралийците, но втората бе далеч по-оспорвана и късен пробив реши съдбата на мача в полза на домакините - 6:3 7:5.

Началото на двубоя бе перфектно за специалистите на двойки, които демонстрираха значително по-добър синхрон, извел ги до ранен пробив и комфортен аванс при първата почивка - 3:0. Те продължиха да бъдат безпогрешни в изявите си, а това им даде възможност да достигнат и до нови три брейкбола, които обаче този път бяха спасени от европейците. Пиърс и Савил успяха да съхранят преднината си до края на сета, приближавайки се на крачка от успеха.

Във втората част Беретини и Болели намериха своя ритъм на игра и останаха равностойни на опитния противников тандем до 5:5. В десетия гейм те дори достигнаха до първия брейкбол в този сет, но австралийците не трепнаха и се спасиха от инкасирането на късен пробив. Нещо повече - местните любимци повишиха още повече нивото си и в ответния сервис гейм на опонентите си реализираха брейк на нула, който им донесе и крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Австралия надви Беретини и Болели, за да триумфира над Италия! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | люк савил | матео беретини | Обзори | симоне болели

Коментари





Следвайте ни в Facebook