Домакинска радост: Вавринка напомни за най-добрите си дни и повали световния №3 в Базел!

от в 22:38 на 25.10.2022
Мартин Петков

Стан Вавринка се радваше на отличен успех в първата седмица от началото на заключителната част от тенис сезона, когато повечето надпревари се провеждат на закрито в зала, като от позицията на квалификант достигна полуфиналната фаза в Мец. Именно тогава обаче контузия помрачи представянето на трикратния шампион от Шлема, изваждайки го за седмица от кортовете, поради което пропусна родния Sofia Open, а от този момент насам швейцарецът все още търси първа победа. 

Станимал през настоящата седмица посредством защитен ранкинг се включи на домашния си АТР 500 турнир в Базел и демонстрира завидно ниво на тенис, с което напомни за славните дни в своята кариера, като още на старта в състезанието отстрани финалиста от US Open - Каспър Рууд, надделявайки в поредни сетове с убедителното 6:4 6:4, дошло за час и 19 минути игра. Гръмкият триумф на местния любимец го класира за втория етап на надпреварата, където на световния номер 194 му предстои да срещне представител на новото поколение в лицето на Брендън Накашима.

Началото на двубоя беше всячески лишено от интрига, след като четири от първите пет гейма завършиха на нула и сервиращите нагледно властваха на корта в швейцарския град. Първите моменти на слабост дойдоха от страната на световния номер 3, който последователно сгреши удари в близост до основната линия, което мигновено беше наказано от Станимал и той за радост на сънародниците си по трибуните, излезе с пробив напред - 4:3. Идното подаване, когато швейцарецът търсеше затвърждаване на аванса си, се превърна в повратната точка на откриващия сет, след като Вавринка осланяйки се на началния си удар, отрази цели три шанса за рибрейк пред финалиста от US Open, преди броени минути по-късно да изрази предимството си в резултата на таблото, с което направи първата крачка към победата.

Стартът на втората част аналогично наподобяваше събитията от по-рано в мача и подобно на тогава, каквато и да е интрига липсваше. Сериозно впечатление обаче правеше желанието за високоскоростни размени на носителя на три титли от Шлема, който същевременно търсеше атаката при всеки удобен случай, а ударите му работеха на завидно високо равнище. Всичко това събрано с безрезервната подкрепа от родната публика видимо окрили Вавринка и той съумя в късните мигове от сета да пречупи съпротивата на Рууд, като отново спираше дъха на зрителите с изящните си изпълнения от бекхенд, за да реализира пробив в деветия гейм, превърнал се в решителен за крайния успех на световния номер 194 в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Вавринка напомни за най-добрите си дни и повали световния №3 в Базел! Мартин Петков
Теми:  
atp | базел | каспър рууд | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook